luni, 2 iunie 2008

The Shawshank Redemption


The Shawshank Redemption este o drama a unor valori fundamentale (prietenia, speranta). Desi povestea nu straluceste prin originalitate, atentia cu care este lucrat fiecare detaliu al acesteia o face unica.
Andy, un bancher de succes, este condamnat sa isi petreaca restul vietii in inchisoarea Shawshank, pentru uciderea sotiei sale si a amantului acesteia, crime de care nu este vinovat. Desi lucrurile sunt foarte nefavorabile pentru el la inceput, Andy isi pastreaza speranta si, cu timpul, isi creeaza prieteni, printre care Red, un detinut influent. El castiga increderea altor detinuti, si chiar pe a unui gardian foarte violent, datorita caruia scapa de agresorii sai. Datorita inteligentei sale, Andy ajunge sa fie apreciat de majoritatea detinutilor si gardienilor, si primeste o functie importanta in inchisoare. Cu ajutorul unui ciocan primit de la Red el reuseste sa termine de sapat un tunel din celula sa in 19 ani (dand dovada de o ambitie nemarginita) si evadeaza. Dupa ceva timp, lui Red ii este acceptata in sfarsit cererea de eliberare conditionata, si va ajunge sa se revada cu Andy si sa lucreze impreuna.
Acest rezumat nu cred ca va atrage pe cineva, deoarece lipsesc tocmai elementele de detaliu ale povestii, cele ce ii confera un farmec aparte. Fiecare moment din film este intens, captivant. The Shawshank Redemption se regaseste la loc de cinste in categoria filmelor care m-au impresionat cu adevarat.





















Niciun comentariu: