marți, 3 iunie 2008

Oyu - sama





Oyu-sama sau in traducere Doamna Oyu(la japonezi sufixul "sama" este folosit pentru a arata un grad foarte mare de respect) este un film din realizat in 1951,in Japonia, avand ca tema iubirea dintre doi oameni ce nu pot fi impreuna datorita conventiilor sociale ale perioadei respective.

Regizor: Kenji Mizoguchi
Scriitori :Junichirô Tanizaki si Yoshikata Yoda

Cu: Kinuyo Tanaka, Nobuko Otowa, Eitaro Shindo, Eijiro Yanagi etc.

In Era Meiji a Japoniei,un tanar tamplar,Shinnosuke,are nevoie de sotie,iar matusa lui se ofera sa il ajute sa gaseasca o sotie potrivita.Au loc mai multe intalniri dar nici una dintre candidate nu pare sa fie cea potrivita.Intriga filmului este constituita din hotararea matusii sale,Osumi, de a-i prezenta o fata pe nume Oshizu. In timp ce o astepta pe Oshizu, Shinnosuke vede o femeie de care se indragosteste la prima vedere.El crede ca este Oshizu,dar aceasta se dovedeste a fi sora ei mai mare,Oyu-sama,o vaduva.Datorita conventiilor sociale din Japonia anului 1951,iubirea lor este imposibila,o iubire adevarata care totusi va duce la distrugerea lor spirituala.

Oyu-sama este un film ce reuseste sa ilustreze punctele cheie ale culturii japonezilor: onoarea,profunzimea, respectul.Este un film simbolistic care merita vazut,un film care surprinde o intreaga cultura.

Niciun comentariu: