duminică, 1 iunie 2008

Fight Club








Am vazut Fight Club acum vreo 2 luni si inca sunt obsedata de el. E un film pe care trebuie sa il vedeti si sa il intelegeti. Este bazat pe cartea lui Chuck Palahniuk cu acelasi nume. M-a impresionat absolut totul-de la jocul actorilor, pana la regie, muzica, dar in special filozofia din spatele acestui film.
Regie:David Fincher
In roluril principale: Edward Norton(un actor foarte bun), Brad Pitt(se spune ca ar fi unul din cele mai bune roluri ale sale, daca nu cel mai bun), Helen Bonham Carter, Meat Loaf.
Gen: Actiune, Thriller, Drama
Durata:139 minute
Tagline: How much can you know about yourself if you've never been in a fight? :d

Jack este un banal functionar ce sufera de insomnie. Viata sa consta in serviciu, mobila cumparata de la Ikea si multe condimente in casa dar fara mancare. Suna cunoscut? Anyway, el vorbeste cu un doctor despre insomnia sa, iar acesta ii spune ca nu e nimic grav, si daca ar vrea sa vada ceva cu adevarat trist sa vada cercurile celor care sufera de boli incurabile. Jack incepe sa le frecventeze, si eliberandu-se prin plans, reuseste sa doarma. Asta pana cand apare Marla, o "turista" la fel ca el, care ii produce un blocaj psihic astfel, gasindu-se din nou in aceeasi situatie de a nu putea dormi.
In timpul unei calatorii de serviciu, langa el se aseaza un tip cu care face cunostinta si incepe sa vorbeasca. Pe respectiv il chema Tyler Durden si facea sapunuri. Jack se intoarce acasa, insa in fata blocului sau vede masini de politie si de pompieri si afla ca apartamentul sau a explodat. Gaseste cartea de vizita de la Tyler si se intalneste cu acesta , dormind astfel la el acasa. Jack isi schimba total viata, pornind un club impreuna cu Tyler in care barbati saturati de viata lor se lupta unul cu altul.
Mai departe nu va spun pentru ca stric tot farmecul.
Descrierea mea este complet neinteresanta si banala, asa ca va propun sa va uitati singuri.
Filmul este aparte datorita mai multor chestii, precum psihologia personajului principal(nu va spun ce si cum:P) dar si anticonsumerismul prezentat.


This is your life and it's ending one minute at a time.

Niciun comentariu: