luni, 2 iunie 2008

Pulp Fiction

Distributie:
John Travolta (Vincent Vega)
Samuel L. Jackson (Jules Winnfield)
Tim Roth (Pumpkin - Ringo)
Amanda Plummer (Honey Bunny - Yolanda)
Bruce Willis (Butch Coolidge)
Ving Rhames (Marsellus Wallace)
Uma Thurman (Mia Wallace)
Harvey Keitel (Winston 'The Wolf' Wolfe)

Regizor:
Quentin Tarantino

Gen:
Comedie, Drama



Un film, cu o distributie de exceptie si un scenariu semnat Quentin Tarantino, ce reuseste sa impresioneze prin modul de abordare nonlinear, interpretarea actorilor, modul absolut natural in care se intersecteaza povestile personajelor principale, atmosfera creata prin combinarea elementelor de comedie neagra cu cele ale dramei si prin stropul de violenta ce are rolul ce a condimenta actiunea filmului. Filmul este inteligent segmentat in mai multe parti, fiecare avand un titlu reprezentativ si un alt personaj principal asupra caruia se pune accent; insa partile sunt ordonate in mod neobisnuit, ele neavand un curs cronologic. "Pulp Fiction" a foarte laudat de criticii de film, inca de la lansarea din 1994, fiind recompensat cu 11 nominalizari (dintre care 6 la Oscar si 5 la Globul de Aur) si 2 premii importante (Oscar si Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu).



I - Vincent Vega si Jules Winnfield sunt doi asasini angajati de catre mafiotul Marsellus Wallace pentru a recupera o valiza, al carui continut era foarte important pentru seful acestora. Ei au nenumarate dificultati in a duce misiunea la bun sfarsit, fiind nevoiti sa scape de cadavrul unui om pe care l-au impuscat neintentionat. In cele din urma, ei sunt ajutati de catre experimentatul asasin cunoscut sub numele de "The Wolf", unul dintre cei mai buni oameni ai lui Marsellus.
II - Vincent este rugat de catre seful sau, Marsellus, sa aiba grija de sotia sa, Mia. Vincet si Mia isi petrec seara intr-un restaurant, luand cine si participand la un concuns de dans, insa lucrurile iau o intorsatura neplacuta pentru Vincent cand femeia il invitat in casa ei, iar aceasta face infarct din cauza unei supradoze de cocaina. Asasinul incearca sa o salveze pe fata, gandindu-se ca Marsellus l-ar putea omori daca aceasta moare.



III - Butch Coolidge este un boxeur care este platit de Marsellus pentru a pierde un meci. Acesta castiga partida de box, omorandu-si adversarul, si doreste sa fuga din oras alaturi de prietena sa, Fabienne, cu banii mafiotului. Deoarece uitase in apartamentul sau ceasul ce avea o valoare sentimentala inestimabila, fiind mostenit de la tatal sau, Butch se intoarce din drum, insa este asteptat de catre asasinul lui Marsellus. Aceasta intalnire se va termina intr-un mod sangeros.
IV - Ringo si Yolanda, un cuplu de hoti, doresc sa jefuiasca un restaurant; insa nu au foarte de mult noroc, deoarece in acel resuaturant se aflau si Vincent cu Jules. Cei doi hoti au strans intr-o punga toate portofelele clientilor, insa acestia nu s-au multumit cu atat si doreau si valiza pe care cei doi asasini trebuiau sa i-o duca lui Marsellus. Jules nu se lasa intimidat si protejeaza geanta, incercand sa-i convinga pe hoti sa se calmeze si sa plece pentru a nu avea probleme mai mari.

Niciun comentariu: