vineri, 4 aprilie 2008

CONCURS DE PICTURA SI DESEN "MIRCEA CIOBANU"


Pictorul si sculptorul Mircea Ciobanu este unul din absolventii de seama ai Colegiului Sf. Sava. S-a nascut in Bucuresti la 15 aprilie 1950 si a murit in 1991, in urma unei complicatii a aparatului respirator. In memoria sa, fundatia « Sf. Sava », formata in parte din fosti colegi ai lui Mircea Ciobanu, organizeaza concursul de pictura si desen, care poarta numele pictorului. Concursul se afla la a doua editie anul acesta, avind ca tema « Arlechinii », motiv frecvent in opera pictorului. Sint asteptati sa participe toti elevii Colegiului Sf. Sava, din clasele a IXa pina in a XIIa. Termenul limita de primire a lucrarilor este 18 aprilie 2008. Tehnica de executie si suportul sint la alegere. Dimensiunile impuse nu trebuie sa depaseasca 50 X70 cm. Lucrarile vor fi prezentate in material finit si inramate sau montate atragator, in passe-par-tout, rama sau pe cadru de lemn in cazul in care suportul este pinza. Se vor aprecia calitatea artistica, respectarea temei, factura tehnica, originalitatea. Cele mai bune lucrari se vor premia pe 22 aprile 2008 la vernisajul expozitiei din holul Colegiului Sf. Sava. Premiile oferite de organizatori sint in bani.

Detalii despre cariera lui Mircea Ciobanu : www.ciobanu.ch
Detalii despre concurs : prof. Bogdan Teodorescu, e-mail :rsnnt@yahoo.com

2 comentarii:

Paula spunea...

Domnule profesor, dumneavoastra ne-ati facut sa fim atenti pe acest blog nu numai la continutul articolelor, dar si la greselile de gramatica sau ortografie care apar in aceastea, astfel incat acum nu pot trece cu vederea folosirea gresita a articolului posesiv. O mica parte din articol ("in urma unei complicatii ale aparatului respirator") merita corectata, pentru a arata asa: "in urma unei complicatii a aparatului respirator".

A gresi este ceva omenesc, atat pentru elevi cat si pentru profesori si de aceea imi permit sa va rog sa editati acest articol si cel de pe blogul clasei a 10a D, intitulat "Renuntati la negru! Nu vad nimic", in care am gasit, din pacate, o alta greseala, scrierea corecta fiind "astea-s" si nu "aste-as".

Am scris acest comentariu in speranta ca vom avea din ce in ce mai putine greseli pe blog si ca veti vedea acest gest al meu doar ca pe o incercare de a atrage tuturor atentia pentru a ajunge la un blog fara greseli, de care sa fim mandri!

BOGDAN TEODORESCU spunea...

Multam de corectura! Imi asum fireste, greselile de redactare si scaparile ortografice. Scuza, foarte populara, este graba! Mea culpa!
B.T.